Сікорський тролить Путіна: "дайте адресу магазину, де купити ‘Бук’ та танк Т-64"

Понеділок, 28 липня 2014, 18:42

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звернувся через представників ЗМІ до президента РФ Володимира Путіна з проханням надати йому "адресу магазину", де можна купити сучасне важке озброєння, що його використовують проросійські терористи на сході України.

З такою заявою Сікорський виступив в понеділок 28 липня на прес-конференцій у Варшаві, повідомляє УНІАН.

"У Криму президент Володимир Путін говорив, що "зелені чоловічки" - не його солдати. Але потім визнав, що його. Він говорив, що техніку, яку вони використовують, можна купити у магазині в Україні чи Росії. Прошу показати мені магазин, дати адресу, де можна купити систему "Бук", танк Т-64, протиповітряну систему "Стріла", -  заочно звернувся до російського президента польський міністр.

Глава МЗС Польщі відзначив, що заяви представників російської влади суперечать "очевидним доказам", в тому числі - бомбардування російськими військовими позицій українських силовиків.

Він також жорстко розкритикував свого російського колегу Сергія Лаврова, який до того в коментарі журналістам заперечив докази обстрілу України з території Росії. Про це йдеться у фрагменті виступу Сікорського, що оприлюднений телеканалом TVN24.

"Це (дії Росії -ЄвроПравда) абсолютно неприпустимо, бо це агресія проти суверенної держави", - сказав міністр.

Сікорський додав, що Польща підтримує запровадження санкцій проти Росії через збитий проросійськими терористами пасажирський літак "Малайзійських авіаліній". Як відомо, лайнер був збитий зі зброї, яку найімовірніше було надано бойовикам з Росії.

"Відповідальна за цю трагедію - Російська Федерація, яка постачала та, на жаль, продовжує надалі постачати сучасну зброю так званим сепаратистам, серед яких керівні ролі займають російські громадяни", - сказав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.