Світовий банк виділив Україні $500 млн допомоги

П'ятниця, 8 серпня 2014, 11:13

7 серпня Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила виділення Україні позики у розмірі 500 млн доларів США для підвищення стабільності, ефективності та стійкості банків в Україні.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі Світового банку, опублікованому на сайті установи.

"Пакет реформ, який буде підтриманий в рамках цієї позики, дозволить підвищити ефективність функціонування банківської системи України та її стійкість перед обличчям внутрішніх і зовнішніх ризиків", - заявив Чімяо Фан, директор Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні.

Завдяки цій позиці органи влади в Україні отримають сприяння у вдосконаленні нормативної бази у сфері нагляду, що дозволить зробити банківський сектор більш ефективним, прозорим і стійким.

"Ці кошти будуть використані для сприяння проведенню програми високопріоритетних реформ у банківському секторі країни", - йдеться в повідомленні.

"Ми допомагаємо владі України реалізувати невідкладні заходи, покликані повернути країну на траєкторію сталого зростання. Забезпечення ефективного та стабільного функціонування банківської системи - важливий елемент програми реформ, яку Світовий банк продовжить підтримувати за допомогою цієї позики та інших інструментів", - наголосив Чімяо Фан.

Так, реформи, які покликані підтримати цю позику (першу з двох), дозволять зміцнити фінансовий, операційний і нормативний потенціал Фонду гарантій депозитів (ФГД) в частині санації неплатоспроможних банків.

У той же час передбачається надати сприяння заходам, спрямованим на підвищення платоспроможності банківської системи, для чого буде проведена незалежна діагностика 35 найбільших банків країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.