Німеччина збільшила експорт в червні на 0,9%

П'ятниця, 8 серпня 2014, 11:24

Німеччина збільшила експорт в червні на 0,9% після зниження на 1,1% місяцем раніше, свідчать офіційні дані.

Про це передає Інтерфакс.

Обсяг імпорту зріс на 4,5%, що стало максимальним підвищенням з листопада 2010 року. У травні німецький імпорт зменшився на 3,4%.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували збільшення експорту з Німеччини на 0,8%, імпорту - на 1%.

Профіцит торгового балансу Німеччини в червні зменшився до 16,5 млрд євро з 17,8 млрд євро місяцем раніше. Експерти очікували, що цей показник збільшиться до 18,9 млрд євро.

Дані показують, "що німецький експорт - це не тільки поставки в Росію, і експорт у США і Великобританії має сильний імпульс до зростання", зазначає економіст ING Карстен Бржескі.

Відновлення зростання експорту та імпорту, ймовірно, було недостатньо, щоб забезпечити підйом німецької економіки у другому кварталі 2014 року, відзначають експерти.

За оцінками Бундесбанку, у другому кварталі 2014 року в економіці ФРН була відзначена стагнація, яка зумовлена, в тому числі, і геополітичною напруженістю.

Статистичні дані вказують на те, що український конфлікт "позначається на обсязі бізнес-інвестицій, крім прямої помірною втрати обсягів експорту", - відзначає головний економіст Berenberg Хольгер Шмитинг.

Експерт знизив прогноз зростання ВВП ФРН на цей рік до 1,6% з 2%.

Згідно з червневим прогнозом Бундесбанку, ВВП Німеччини в цьому році зросте на 1,9%, у 2015 році - на 2%. Європейський центральний банк оцінює економічний підйом у ФРН відповідно 1% і 1,7%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: