Financial Times: Хакери атакують український уряд та посольства

П'ятниця, 8 серпня 2014, 13:23

Десятки комп'ютерів в українському уряді та принаймні 10 українських посольствах за кордоном стали жертвами небезпечної кібератаки, пов'язаної з Росією.

Про це пише Financial Times.

Від кібератаки також постраждали посольства як мінімум дев'яти країн у Східній Європі. Серед них представництва Німеччини, Китаю, Польщі та Бельгії. Як наслідок, особи, що здійснили злочин, отримали таємну дипломатичну інформацію.

Новини щодо агресивної кампанії приходять в той час, як напруженість між Росією і Заходом через ситуацію в Україні зростає: економічні санкції проти Москви викликали відповідь з боку Кремля. Окрім того, продовжується нарощування кількості російських військ на українському кордоні, пише видання.

Факти виявлення вірусу були частково підтверджені даними, зібраними фірмою Symantec, що спеціалізується на питаннях кібербезпеки, а також розвідувальними службами, пише британська газета.

Як відзначають експерти в галузі військової безпеки, програма Snake, яка також відома під назвою Ouroboros, використовується хакерами, пов’язаними з російським урядом.

Аналіз показав, що основною ціллю кібератаки, швидше за все, була Україна. Операція була настільки витонченою, що могла бути виконана тільки за допомогою групи, що надзвичайно добре забезпечена ресурсами, державною підтримкою та контролюється військовим або розвідувальним органом.

Експерти з кібербезпеки вважають, що Snake є наступницею програм, які успішно використовувалися для атаки на Пентагон у 2008 році.

За даними Symantec,  60 комп'ютерів в "офісі прем'єр-міністра колишньої країни СРСР" були вражені внаслідок кампанії, яка розпочалася в травні 2012 року і все ще триває.

За словами високої посадової особи однієї з країн-членів НАТО, яка говорила на умовах анонімності, цією країною є Україна.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: