Російські хакери викрали більше мільярда облікових записів користувачів інтернету

Середа, 6 серпня 2014, 09:39

Група російських хакерів імовірно викрала 1,2 млрд облікових записів користувачів інтернету у світі.

6 серпня газета New York Times повідомила про безпрецедентну за своїми масштабами крадіжку, яку виявила американська фірма Hold Security, яка займається забезпеченням мережевої безпеки.

За даними IT-фахівців фірми, злочинці заволоділи логінами і паролями понад 500 млн адрес електронної пошти. Hold Security вдалося встановити, що група хакерів складається приблизно з 10 осіб і базується в невеликому російському місті неподалік від кордону з Казахстаном.

Американські експерти стверджують, що у зловмисників виявилися дані майже 420 000 сайтів, деякі з яких представляють відомі компанії, передає Deutche Welle.

Hold Security відмовилася назвати конкретні імена постраждалих від крадіжки особистих даних. Однак залучені до розслідування незалежні експерти підтвердили достовірність бази даних обікрадених користувачів.

За словами засновника Hold Security Алекса Холдена, тепер фірма має намір ініціювати судовий процес проти російських хакерів. Крім того, її фахівці почали розробляти програмне забезпечення, що дозволяє користувачам дізнатися про крадіжку особистих даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.