Від НАТО зараз потрібно все, крім членства - Чалий

Середа, 10 вересня 2014, 11:50

Для України від НАТО наразі потрібно все, крім членства, а статуси надаватимуться потім.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий на форумі "День Євроатлантичного партнерства: підсумки Cаміту НАТО в Уельсі", повідомляє Укрінформ.

"Україні сьогодні потрібно, мабуть, не членство, а все, крім членства. Якщо неможливо з боку НАТО надати такий статус, то надати можливості максимального поглиблення відносин - це у наших взаємних інтересах, це реалістично", - сказав Чалий.

Він також зазначив, що Україна має бачення того, як рухатися до поглиблення відносин із Альянсом, і питання євроінтеграції вельми пов'язані з вступом у майбутньому до НАТО.

"Україна бере участь в ініціативі найбільш взаємосумісних партнерів НАТО, це дає можливість для України досягти  максимальної взаємосумісності між Збройними Силами і НАТО",- сказав він.

Заступник голови АП зазначив, що за результатами саміту НАТО у Великій Британії є доручення Президента, згідно з якими передбачається активізувати роботу всіх спільних робочих груп, максимально відновити систему координації дій з НАТО.

За словами Чалого,  всі політичні рішення, які були ухвалені на саміті НАТО,  дадуть Україні нові орієнтири на найближчий період поглиблення взаємодії з Альянсом. Також він запропонував проголосити рік НАТО в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: