Air France скасовує половину рейсів через страйк співробітників

Понеділок, 15 вересня 2014, 10:41

Air France буде змушена скасувати більше половини своїх рейсів на поточному тижні через страйк пілотів авіакомпанії, що починається з понеділка. Співробітників французького перевізника не влаштовує новий стратегічний план розвитку компанії.

Про це пише Комерсант, посилаючись на прес-службу авіаперевізника.

Профспілки SNPL, Spaf і Alter закликали провести страйк пілотів з 15 по 22 вересня. Близько 60% працівників Air France візьмуть участь у акції, що призведе до зриву більше половини рейсів авіакомпанії.

Працівників Air France не влаштовує глобальний план розвитку компанії, названий Perform 2020, згідно з яким компанія планує скоротити витрати шляхом запуску потужного лоукостера Transavia, який зміг би конкурувати з Easyjet і Ryanair.

Керівництво компанії розраховує, що загальний штат пілотів і других пілотів бюджетного перевізника складе близько 250 осіб. Але самі пілоти переходити на нову посаду не поспішають, так як оплачується їх праця буде нижче, ніж в Air France.

У зв'язку з цим профспілки SNPL, Spaf і Alter висунули контрпропозицію про створення єдиної групи "пілотів Air France", звідки брати на рейси зможуть і Air France, і Transavia, проте оплачувати їх роботу буде Air France.

Раніше Європейська правда писала про страйк пілотів авіакомпанії Lufthansa проти підвищення пенсійного віку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.