Україна просить ЄС вплинути на Росію щодо питання транзиту газу

Середа, 17 вересня 2014, 14:11

Україна просить  ЄС сприяти врегулюванню ситуації, що склалася з транзитом російського газу.

Про це йдеться у зверненні міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана до віце-президента Єврокомісії Гюнтера Еттінгера, повідомляє сайт міністерства.

У листі Юрій Продан зазначив, що російська сторона пояснює зменшення транзиту газу через територію України та Словаччини збільшенням транзиту російського природного газу через газопроводи "Ямал-Європа" та "Північний потік".

Міністр наголосив, що зазначене скорочення є суттєвим і викликає занепокоєння уряду України, оскільки може вплинути на енергетичну безпеку як України, так і країн Європейського союзу, йдеться в повідомленні.

Він передав у листі прохання до Європейської комісії сприяти врегулюванню ситуації, що склалася, для відновлення та нормалізації транзитних поставок російського природного газу через територію України та Словацької Республіки.

Крім того, міністр попросив врахувати це питання під час майбутніх тристоронніх переговорів у форматі Україна–ЄС–РФ та вкотре запевнив, що Україна залишається надійним партнером у питанні транзиту російського газу до європейських країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяг поставок російського газу до Словаччини скоротився вже на 25%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.