Баррозу: тільки Україна та ЄС можуть вносити зміни до торговельної угоди

Середа, 1 жовтня 2014, 14:16

Зміни до торговельної угоди між ЄС та Україною можуть вносити лише Брюссель та Київ, повідомив голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу президента Росії Володимира Путіна листом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на текст листа.

Путін хоче тристоронніх переговорів для внесення змін до Угоди між ЄС та Україною, яка, на думку Росії, зашкодить її економіці. РФ неодноразово погрожувала перекрити доступ для українських товарів на російський ринок, якщо Угоду буде імплементовано.

"В цьому контексті ми глибоко занепокоєні нещодавньою постановою російського уряду, яка передбачає введення торговельних бар'єрів між Росією та Україною", - зазначено у листі.

"Угода про асоціацію залишається двосторонньою... Згідно з нормами міжнародного законодавства, будь-які зміни до неї можуть вноситися лише на запит однієї зі сторін та за згодою іншої", - написав Баррозу.

Цей лист голови Єврокомісії став відповіддю на лист-ультиматум Володимира Путіна, в якому російський президент погрожував ввести обмеження на український експорт в РФ у випадку, якщо до тексту Угоди про асоціацію не будуть включені необхідні Росії зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.