Єлісєєв: стосунки України та Росії більше не можуть бути такими, як раніше

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 13:24

Стосунки між Україною та Росією більше не можуть бути такими, як раніше, вважає представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв.

Про це йдеться у його статті, опублікованій на сайті The Parliament Magazine.

"З огляду на нинішню ситуацію стосунки між Росією та Україною не можуть бути такими, як раніше", - пише Єлісєєв.

"Навіть якщо уявити, що завтра Україну залишать всі російські військові, а Кремль припинить проводити пропаганду та надавати підтримку терористам на сході країни, збитків уже завдано - як Україні, так і міжнародному праву та безпеці. Це не можна залишити непоміченим", - додає він.

Єлісєєв переконаний, що Росія прагне послабити Україну. "Росія просто не хоче відпустити Україну. Їй вигідно, щоб Україна була відсталою, нестабільною та корумпованою країною, для того щоб підкорити її", - зазначає він.

У статті український дипломат закликає ЄС до більш тісної співпраці. Зокрема, він висловлює надію на те, що "Євросоюз залишиться нашим постійним союзником та не стане жертвою подвійної гри Росії".

Костянтин Єлісєєв наголошує, що приховані плани Москви не мають превалювати над загальноєвропейськими цінностями. Він додає, що відсутність покарання за злочини проти України матиме значні наслідки для світового порядку.

Представник України при Європейському союзі закликає європарламентарів вжити заходів для того, щоб вплинути на свої національні уряди та послабити РФ.

"Світ має докласти зусиль до зменшення впливу Росії", -  завершує Єлісєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.