Словацький реверс завантажено на максимум - "Укртрансгаз"

Понеділок, 13 жовтня 2014, 13:23

Словацький реверс завантажено на 99% від пропускної здатності цього напрямку.

Про це пише Українська енергетика з посиланням на керівника прес-служби "Укртрансгазу" Максима Белявського.

"За оперативними даними, станом на 11 жовтня 2014 року з початку поточного місяця з Європи до України імпортовано майже 310 млн кубометрів", – повідомив Белявський.

За його словами, за останні два дні добовий обсяг надходження блакитного палива по словацькому транзитному коридору виріс до 26,7 млн кубометрів, що становить 99% від пропускної здатності цього напрямку.

Обсяг імпорту за польським коридором залишається стабільним на рівні – 2,7 млн кубометрів. З початку поточного року з Європи в Україну станом на 11 жовтня було імпортовано 2,5 млрд куб. м.

Раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявили про те, що з січня по жовтень в Україні було використано 26,9 млрд кубометрів газу, тоді як за аналогічний період 2012 року – 35,4 млрд кубометрів.

Нагадаємо, остання зустріч з газових питань у форматі РФ-Україна-ЄК пройшла 26 вересня в Берліні. За результатми переговорів Єврокомісія запропонувала Україні погасити борг перед Росією за газ на суму $3,1 млрд до рішення арбітражу. 

Наступний раунд переговорів призначений на 21 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.