Російський дипломат: "дзюдоїст Путін" не боїться прем'єра Австралії

додано ілюстрацію
Вівторок, 14 жовтня 2014, 15:46

Другий секретар посольства РФ в Австралії Олександр Одоєвський звинуватив прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботта у недоречності заяв щодо президента РФ Володимира Путіна, які він вважає "незрілими".

Про це пише The Guardian, цитуючи заяву Одоєвського у розмові з журналістом видання.

Російський дипломат прокоментував заяву Ебботта щодо його наміру "атакувати Путіна під час саміту G20". Як повідомляла "Європейська правда", тоді австралійський посадовець вжив термін з австралійського футболу "shirtfront", що означає "атакувати та збити на землю".

"Ми не вважаємо, що це було міцним слівцем, проте, на наш погляд, це незрілі заяви", - сказав Одоєвський.

"Можливо, Ебботт і велосипедист у гарній формі, проте не слід забувати, що президент Росії - чемпіон із дзюдо", - додав він.

Представник російського посольства також звинуватив Захід, включно з Австралією, у втраті інтересу до розслідування падіння малайзійського "Боїнга" МН17. Він зазначив, що "Ебботт віддає перевагу "грі м'язами" та популістським заявам".

Варто зазначити, що такі різкі заяви від російського дипломата невисокого рангу не були експромтом. Схожу фразу, але з новими деталями, він повторив у розмові з журналістами інших ЗМІ, і кожного разу дипломат наводив порівняння "дзюдоїста та велосипедиста". Зокрема, у розмові з кореспондентом Canberra times він додатково зауважив про "старомодність" заяви Ебботта, зазначивши, що  термін "shirtfront" не вживають у сучасній грі.

Одоєвський зазначив, що відносини між Росією та Автралією ніколи не були такими складними.

Це підтверджують ілюстрації австралійських ЗМІ. Так Canberra times опублікувала карикатуру щодо зустрічі Путіна та Ебботта.

 

Незважаючи на коментарі російської дипломатії, австралійський прем'єр відмовився відступати від своїх заяв, і повторив, що "літак було збито повстанцями, яких підтримує Росія, за допомогою російської зброї".

Ебботт зазначив, що зустріч з Путіним, імовірніше за все, відбудеться під час саміту, оскільки президент РФ буде гостем в Австралії, що передбачає його зустріч з прем'єр-міністром країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.