Сербія готується зустрічати Путіна парадом

Четвер, 16 жовтня 2014, 09:40

Сербія навмисне перенесла урочисту дату військового параду з нагоди 70-річчя визволення Белграда задля візиту російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Урочисту дату вимушено узгодили з планом візитів та зустрічей, бо очікують там саме Володимира Путіна, чия країна традиційно вважається у Сербії союзником і "православною матір'ю". 

Проте, за повідомленням видання, помпезна зустріч російського президента, яка готується у Белграді, спровокувала неабияку критику серед сербів.

Не всі схвалюють час відвідин високим гостем з Кремля сербської столиці. Письменник та журналіст з Белграда Іван Іваньє дотримується думки, що "уряд Сербії недолуго ускочив у халепу", - інформує DW.

Водночас національні політики вірять у ефективність такої зовнішньополітичної тактики Сербії.

Як відомо, Сербія практично повністю залежить від російського газу і бере участь у реалізації російського проекту "Південний потік". Крім того, провідні сербські ЗМІ ледь не щотижня повідомлять про мільярдні суми прямих російських інвестицій, які Росія, планує вкласти у Сербію, чи надати у якості кредиту на вигідних для Сербії умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.