Україна може подати заявку на членство в ЄС – голова делегації ЄП

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 12:58

Україна може подати заявку на членство в ЄС, ретельно визначивши для цього час та узгодивши з Брюсселем.

Про це заявив голова делегації Європарламенту в Комітеті з питань співробітництва (КПС) Україна-ЄС Андрей Пленкович, повідомляє УНІАН.

"Я дотримуюся думки, що Україна, як і будь-яка інша європейська країна, у відповідності до статті 49 Лісабонського договору може запросити членства в Союзі. Вона повинна дотримуватися принципів демократії, основних свобод, прав людини і верховенства права", - сказав він.

"Українська влада повинна буде ретельно розглянути час подачі заявки заздалегідь домовитися про це з європейською стороною з урахуванням конкретної ситуації в Україні, а також більш широкого контексту розширення та політики сусідства ЄС", - додав євродепутат.

Депутат ЄП зазначив, що в ході реалізації Угоди про асоціацію Україна перенесе більшу частину законодавства ЄС і прийме європейські стандарти. 

Відповідаючи на запитання, коли парламент Хорватії ратифікує Угоду про асоціацію Україна-ЄС, Пленкович повідомив, що він вже публічно звернувся до хорватського уряду, щоб оперативно внести в законодавчу процедуру закон про ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС.

„Я очікую, що парламент Хорватії (Hrvatski Sabor) ратифікує угоду протягом наступних тижнів. Хорватія повинна проявити солідарність з Києвом", - заявив він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна подасть заявку на членство в ЄС в 2020 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.