Франція оприлюднила конфіденційний лист від Єврокомісії щодо бюджету країни

Понеділок, 27 жовтня 2014, 09:55

Французький сайт Mediapart опублікував конфіденційний лист від Єврокомісії, у якому йдеться про необхідність перегляду бюджету країни.

Про це повідомляє EU Observer.

У листі, який адресовано міністерству фінансів Франції, наголошується на необхідності дотримання норм відповідності вимогам ЄС у сфері бюджетної політики. Єврокомісія закликає Париж до "конструктивного діалогу".

"Чому Франція планує відхилитися від цільових бюджетних показників, встановлених ЄС?" - стоїть запитання у листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Європейський Союз може відхилити проект бюджету Франції на 2015 рік. Зокрема, у Єврокомісії стурбовані тим, що Франція зможе повернутися до дотримання критеріїв європейського пакту стабільності лише у 2017 році, що на два роки пізніше, ніж планувалося.

Наразі Єврокомісія розглядає питання схвалення бюджетів країн-членів ЄС. Раніше стало відомо, що європейське відомство надіслало листи до низки країн з проханням переглянути бюджет, оскільки він порушує вимоги Європейського пакту стабільності.

Нагадаємо, міністр фінансів Італії П'єр Карло Падоан опублікував відповідний лист на сайті італійського відомства, що викликало негативну реакцію у Єврокомісії.

У відповідь на це прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці погрожував оприлюднити дані про видатки на утримання євроінституцій, якщо ЄС не схвалить її бюджет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.