Французький парламент вдруге висловив вотум довіри до уряду Олланда

Середа, 17 вересня 2014, 08:30

Парламент Франції вдруге за останніх півроку висловив вотум довіри до уряду Франсуа Олланда. 269 депутатів проголосували "За", 244 - "Проти".

Про це пише видання Le Figaro.

Прем’єр-міністр країни Мануель Вольс знову зміг переконати законотворців у спроможності уряду продовжувати виконувати свої повноваження та провадити ефективну економічну політику. Незначна перевага у кількості голосів спричинена тим, що більшість членів Соціалістичної партії утрималися.

Нагадаємо, що причиною для вирішення питання вотуму довіри стала саме критика економічної політики, яку проводить уряд Олланда.

Під час свого звернення до парламенту, прем’єр-міністр зазначив, що це голосування є визначальним моментом.

"Ми разом з президентом прийняли рішення ініціювати цей вотум довіри для того, щоб роз’яснити ситуацію, що склалася", - заявив Вольс.

Разом з тим, він наголосив на необхідності посилення діалогу з Німеччиною задля прискорення економічного зростання в Європі. Прем’єр-міністр також підтвердив намір уряду скоротити видатки на 50 млрд. євро протягом наступних трьох років.

"Ми скорочуватимемо видатки замість підвищення податків! Ми започаткували цю політику ще у 2010 році, знизивши податковий тягар для понад 4 млн. домогосподарств. Протягом 2015 року це очікує ще на 2 млн.", - зазначив Вольс.

Окрім цього, він оголосив про підвищення мінімального розміру пенсій від 792 до 800 євро, та пообіцяв "спеціальний бонус" тим пенсіонерам, які отримують менше 1,200 євро на місяць.

Перший вотум довіри уряду Франції висловили 8 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: