ЄБРР заявляє про збільшення попиту по програмі розвитку малого та середнього бізнесу

Понеділок, 27 жовтня 2014, 12:35

ЄБРР заявляє про збільшення попиту по програмі розвитку малого та середнього бізнесу. За 5 років банк надав Україні понад 310 грантів на суму 2 млн євро. 

Про це йдеться у прес-релізі ЄБРР.

"У 2010 році ми надали 40 грантів, у 2011 - 60, у 2012 - 73, у 2013 - 76, а за перших дев'ять місяців цього року - вже 65. До кінця року ми плануємо надати грантову підтримку ще декільком десяткам компаній", - повідомила менеджер групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг.

За її словами, частіше за все цього року малий та середній бізнес звертався за фінансовою допомогою на часткову компенсацію консультаційний послуг у сфері стандартів управління якістю. 

У рамках грантової допомоги ЄБРР надає підтримку малим та середнім компаніям у залученні висококваліфікованих фахівців для консультацій у різних сферах.

Рігг підкреслила, що за грантовою допомогою частіше за все звертаються малі підприємства, які знаходяться у невеликих населених пунктах.

"Цього року 74% грантових проектів реалізовувалось у невеликих містах. Хоча раніше попит на консультаційні послуги зростав і у таких великих містах, як Харків, Дніпропетровськ та Донецьк", - зазначила Рігг.

Найбільш активно зверталися за допомогою компанії харчової галузі (28% грантових проектів), оптової та роздрібної торгівлі (18%), охорони здоров'я та електроніки (9%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: