В Іспанії заарештували 51 чиновника за підозрою у політичній корупції

Понеділок, 27 жовтня 2014, 13:55

В Іспанії вибухнув черговий корупційний скандал. Цього разу поліція заарештувала 51 чиновника місцевого рівня за підозрами у політичній корупції.

Про це пише місцеве видання El Pais.

Затриманим посадовцям висувають звинувачення у зловживанні владними повноваженнями, що завдали збитків державі на суму 250 млн євро за два останніх роки.

За даними прокуратури у справах корупції, всі політики звинувачуються в отриманні незаконних комісійних за надання підрядів на реалізацію різних видів робіт.

Серед звинувачуваних у корупції - колишній генеральний секретар столичного відділення правлячої Народної партії, сенатор та міністр внутрішніх справ та юстиції мадридського автономного правління Франциск Гранадос, шість мерів та президент правління провінції Леон.

Операція з викриття корупційних злочинів проводилася у Мадриді, Валенсії, Леоні та Мурсії з січня 2014 року. 

Нагадаємо, на початку жовтня в Іспанії розгорівся корупційний скандал навколо колишніх очільників мадридського банку "Банкіа", які звинувачувалися у виписуванні кредитних карток, які не стояли на обліку фінустанови. Картки видавалися без контракту та умови про обов'язкове звітування про зняті з них кошти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.