Іспанія посилює законодавство щодо нелегальних іммігрантів

Вівторок, 28 жовтня 2014, 13:20

Іспанія планує посилити законодавство щодо нелегальних іммігрантів, які прибувають до країни через іспанські анклави в Африці - Сеуту та Мелілью.

Про це Deutsche Welle повідомив представник МВС Іспанії Антоніо Лопес Фрайле.

Іспанський парламент розглядає поправки до закону про іноземців. Законодавчі зміни мають увійти в силу у листопаді та дозволять силовим органам не допускати нелегальних імігрантів в адміністративному порядку, без оформлення юридичної процедури, прийнятої в ЄС.

Причина - у критично великій кількості біженців з ряду африканських країн на територіях біля іспанських анклавів.

За словами Антоніо Лопеса Фрайле, африканці дедалі частіше намагаються незаконно потрапити на іспанську територію, де потім здаються місцевій владі.

Представник іспанського МВС пояснив, що за внутрішніми законами затриманих мають забезпечити житлом, їжею та одягом, а також надати послуги адвокатів та перекладачів. Окрім цього, необхідно вставновити, чи є у цих осіб підстави для надання їм притулку. Лише після цього можливо відправити нелегалів додому.

Проте, за словами Антоніо Лопеса Фрайле у країни немає ресурсів на забезпечення всього цього процесу. Саме тому парламентом і розглядаються зміни до законодавства про іноземців.

Нагадаємо, раніше стурбованість зростанням кількості біженців висловлювала Німеччина. Так, уряд Баварії запропонував ввести у дію вимогу щодо необхідності отримання віз для біженців з балканських країн, а також ввести певну квоту допустимої кількості людей, що шукають притулку на території ЄС. 

Окрім цього, Італія зверталась до ЄС з проханням посилити захист її кордонів через збільшення кількості нелегальних іммігрантів з Північної Африки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.