Створено компанію для побудови залізничного сполучення між країнами Балтії

Вівторок, 28 жовтня 2014, 18:49

Після кількох років переговорів країни Балтії підписали угоду про створення підприємства, котре займатиметься побудовою багатомільярдного проекту Rail Baltica, який забезпечить швидкісне залізничне сполучення між містами Литви, Латвії та Естонії.

Про це повідомляє литовська Delfi.

"Ми починаємо будувати залізничне сполучення. Це важливий геополітичний та економічний крок. Я певен, що за десять років наші столиці і наші народи будуть набагато ближчі один до одного" - заявив під час підписання латвійський міністр траспорту Анрійс Матісс.

Міністр транспорту і комунікацій Литви Рімантас Синкявічюс подякував Латвії та Естонії за те, що вони пішли Литві назустріч і включили Вільнюс в маршрут Rail Baltica. Саме ця вимога свого часу викликала найбільше обговорень і спричинила затримку в підписанні угоди.

Спільне підприємство RB Rail базуватиметься у Ризі, його статутний капітал становить  1, 95 млн євро. За прогнозами Анрійса Матісса, в Латвії будівельні роботи можуть розпочатися за два роки.

Протяжність маршруту Rail Baltica на території Литви має дорівнювати 360 км, Латвії - трохи більше 300 км, Естонії - близько 300 км. За різними оцінками, загальна вартість проекту повинна досягти 13-18 млрд литів, очікується, що ЄС профінансує 85% проекту.

Проект Rail Baltica планується завершити до 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: