Фінляндія та Швеція відтепер тісніше співпрацюватимуть з НАТО через агресію Росії

П'ятниця, 5 вересня 2014, 14:29

Фінляндія, Швеція та НАТО підписали договір під назвою "Національний меморандум", згідно з яким альянс і скандинавські країни посилять свою співпрацю в оборонній галузі. Війська НАТО відтепер будуть присутні на території цих країн.

Оскільки Швеція та Фінляндія не є членами НАТО, така співпраця є великим кроком до інтеграції двох країн до військового блоку, передає фінське видання Yle Uutiset.

Цю інформацію підтверджують у НАТО. Повідомлення про підписання тристоронньої угоди написав у своєму Twitter головнокомандувач об’єднаних сил альянсу в Європі Філіп Брідлав.

Згідно з угодою, військові НАТО, Швеції та Фінляндії координуватимуть свої дії щодо оборони країн і разом проводитимуть навчання.

Як повідомляла раніше ЄвроПравда, з такою ініціативою виступила Фінляндія після того, як російський літак тричі за цей тиждень перетнув її повітряний кордон.

Внаслідок порушення Росією повітряного кордону Фінляндії прем’єр-міністр цієї країни Александер Стубб та міністр закордонних справ Швеції Карл Більд вже заявили, що хочуть, аби їхні держави стали членами НАТО, однак це можливе лише після народного волевиявлення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: