ПАРЄ: вибори в Болгарії супроводжувалися звинуваченнями у підкупі

Понеділок, 6 жовтня 2014, 15:21

Парламентські вибори у Болгарії, що відбулися 5 жовтня, поляризували суспільство та продемонстрували його розчарованість у політичній ситуації.

Про це йдеться у спільному звіті Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) та Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) щодо проведених виборів.

"Незважаючи на те, що позачергові парламентські вибори 5 жовтня були добре організовані з технічної точки зору та було дотримано всіх основних виборчих прав, взаємні звинувачення усіх сторін у продажу голосів та порушеннях негативно позначилися на впевненості виборців у чесності процесу", - йдеться у звіті.

"Численні корупційні скандали та звинувачення у підкупі виборців, разом з беззмістовністю передвиборчої кампанії, підірвали довіру суспільства до виборчого процесу та політики в цілому", - заявила Доріс Фіала, голова делегації ПАРЄ.

ПАРЄ та БДІПЛ також зазначають, що під час виборів надійшло 300 повідомлень про порушення, з яких лише два вилилися у судові позови.

Зазначено у звіті і про позитивні зміни, внесені до виборчого законодавства та технічного адміністрування процесу.

За результатами підрахунку 99,95% голосів ГЕРБ здобуває 32,6%, на другому місці –  правляча Соціалістична партія з результатом 15,2%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: