Обсяг реверсу газу зі Словаччини поновив добовий рекорд

Понеділок, 10 листопада 2014, 13:00

Україна 7 листопада оновила рекорд добового максимуму імпорту газу через Словаччину.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

7 листопада Україна імпортувала з боку Словаччини 30,9 млн куб. м природного газу, тоді як попередній максимум було встановлено 28 жовтня, коли до країни надійшло 30,7 млн куб. м, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПАТ "Укртрансгаз".

Від 6 листопада режим імпорту газу було збільшено до 29,6 млн куб. м на добу, а вже з наступного дня підвищено до 30,9 млн куб. м.

Спроможність газопроводу Вояни-Ужгород посилилась після технічних удосконалень на українській стороні.

Раніше потужність газопроводу оцінювалася в 27 млрд куб. м на добу, проте 28 жовтня Україна імпортувала з боку Словаччини 30,7 млн куб. м природного газу. Попередній максимум було встановлено 20 жовтня, коли до країни надійшло 28,3 млн куб. м.

НАК "Нафтогаз України" 22 жовтня повідомив, що компанія запропонувала Eustream технічне рішення, яке дасть змогу значно розширити потужність цього газотранспортного маршруту.

Нагадаємо, 2 вересня почався реверс газу зі Словаччини в Україну, згідно з умовами меморандуму між компаніями "Укртрансгаз" і Eustream.

Загалом у січні-жовтні 2014 року Україна імпортувала з Європи близько 3,1 млрд куб. м газу, в той час як за весь 2013 рік - 2,132 млрд куб. м природного газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.