Президент Сербії відмовився спілкуватися з прем'єром Албанії під час його візиту

Вівторок, 11 листопада 2014, 09:33

Президент Сербії Томіслав Ніколіч скасував зустріч з прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою, який перебував з візитом у Белграді, через провокаційну поведінку гостя.

Про це повідомили у прес-службі сербського президента.

Президента Сербії обурили заяви гостя в ході виступу перед журналістами, в яких Еді Рама говорив про беззаперечний характер незалежності Косово і закликав сербську владу визнати косівський суверенітет.

"Така його поведінка була очікуваною, і це стало головною причиною, через яку президент республіки Томіслав Ніколіч відмовився зустрічатися з ним", - сказали у прес-службі.

В заяві йдеться про те, що Сербія два з половиною роки працює над безпекою на Балканах, але поки є такі безвідповідальні політики, як Еді Рама, це буде тяжка, повна викликів робота.

"Албанії буде важко приєднатися до родини сучасних європейських народів, поки вона не відречеться від своїх мрій під назвою "Велика Албанія", - йдеться у повідомленні.

Албанський прем'єр також провів зустріч зі своїм сербським коллегою Александром Вучичем. Той у свою чергу теж назвав заяви Рами провокативними.

Нагадаємо, приїзд глави албанського уряду 10 листопада став першим таким візитом за 68 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: