Німеччина - найпопулярніша країна світу

Середа, 12 листопада 2014, 15:55

Німеччина посіла перше місце в рейтингу Nation Brands IndexSM, посунувши США, які лідирували минулого року.

Про це свідчать опубліковані 12 листопада результати дослідження, яке проводилося німецьким інститутом маркетингових досліджень GfK.

Завдяки перемозі в чемпіонаті світу з футболу та активній участі у світовій політиці та економіці ФРН вдалося сформувати кращий імідж з усіх 50 країн, що увійшли до списку.

Крім Німеччини, найулюбленішими європейськими країнами у світі є Велика Британія, Франція, Італія, Швейцарія і Швеція. Рейтинги європейських країн порівняно з минулим роком залишилися незмінними.

Натомість репутація Росії зазнала найбільшої шкоди з усіх зазначених у переліку держав.

Зокрема, особливо різко зменшилася кількість балів, отриманих РФ в категорії "Уряд" у графі "Мир і безпека". "На глобальному рівні Росія зіткнулася з найбільш жорсткою критикою з усіх", - йдеться в резюме дослідників. Внаслідок чого вона опинилась на 25-му місці, опустившись на три рядки. Обійшли Росію Аргентина, Китай і Сінгапур.

Імідж Росії за кордоном постраждав сильніше за інших, зокрема, в оцінках компетентності її влади і політики у сфері миру і безпеки, повідомляють автори дослідження.

Сильно постраждав і рейтинг США. Вперше з 2009 року Штатам не вдалося зайняти лідируючу позицію за популярністю за кордоном. За минулий рік, затьмарений великою кількістю міжнародних конфліктів, імідж Сполучених Штатів зіпсувався, в першу чергу, в тих країнах, де ситуація відрізнялася особливою напруженістю.

Дослідження Nation Brands IndexSM (NBISM) вивчає сприйняття окремо взятих країн іншим світом, спираючись на 23 фактори, розділених за шістьма категоріями: "Експорт", "Уряд", "Культура", "Населення", "Туризм", "Імміграція та інвестиції". У 2014 році вчені опитали понад 20 тис. жителів 20 країн світу.

Німеччина заробила найбільшу кількість балів майже за всіма пунктами, особливо в розділі "Спортивні досягнення", де вона досягла рекордного приросту балів серед усіх країн у всіх категоріях. Також зросла кількість балів, зароблених ФРН у розділах "Чесне і компетентний уряд", "Інвестиційний клімат" та "Соціальна рівність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.