Росіяни вирішили не їхати у Францію по "Містраль"

Четвер, 13 листопада 2014, 09:37

Російська делегація не їхатиме на церемонію передачі "Містралю" військово-морським силам РФ, яка попередньо була запланована на 14 листопада.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело у військових структурах РФ.

"У зв'язку з тим, що поки не отримано підтвердження про те, що передача корабля відбудеться 14 листопада, прийнято рішення не відправляти делегацію у Сен-Назер", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше представники офіційної Москви заявляли, що передача вертольотоносця відбудеться 14 листопада, згідно з попереднім планом. Також віце-прем’єр Дмитро Рогозін демонстрував письмове запрошення, що надійшло з Парижа.

Водночас пізніше у Франції заявили, що умови для передачі корабля не створені.

"Французька сторона, швидше за все, представить цю ситуацію як форс-мажор і скористається своїм правом пролонгувати строки передачі на три місяці", - сказав співрозмовник Інтерфаксу.

Він пояснив, що в контракті така можливість передбачена. Але причиною перенесення строків повинні бути якісь технічні проблеми, пов'язані з випробуваннями і введенням в дію вертольотоносця, а не політична ситуація.

"Поки французька сторона про жодні технічні проблеми, пов'язані з передачею корабля, нам не повідомляла. А ось політичні проблеми, так би мовити, наявні. Доти, доки президент Франції Франсуа Олланд не заявить про своє рішення передати корабель Росії, справа з місця не зрушить", - вважає співрозмовник агентства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.