Квасневський: я б не відмовився консультувати Україну

Неділя, 16 листопада 2014, 10:06

Якби влада України захотіла створити міжнародну консультативну групу, то колишній президент Польщі Олександр Квасневський не відмовився б від співпраці.

Про це Олександр Квасневський сказав журналістам, повідомляє Rzeczpospolita.

"Якщо українська влада захотіла б сильну міжнародну консультативну групу,  я б не відмовився від її підтримки, і я думаю, що буде багато видних європейських політиків, які готові в цей момент допомогти Україні", - сказав Квасневський.

Він визнав, що немає ніяких сумнівів в тому, що президент Росії Володимир Путін проводить свою агресивну концепцію, що передбачає прийняття Україною російської сфери впливу і використовує для цього військові, економічні засоби та пропаганду.

"Але для вирішення проблеми потрібен діалог з Росією, з її президентом" - додав Квасневський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в п’ятницю заявив, що на посаду віце-прем'єра з питань європейської інтеграції має намір запропонувати одного з європейських лідерів.

Російські ЗМІ тоді повідомили, що Квасневський є претендентом на цю посаду.

Разом з тим він назвав "жартом на день народження" (в суботу Квасневському виповнилося 60) інформацію ЗМІ про те, що він начебто може стати віце-прем’єром в українському уряді. Додав також, що нічого про це не чув і не сприймає всерйоз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.