Путін став заручником власної політики - Кваснєвський

Середа, 6 серпня 2014, 10:51

Президент РФ Володимир Путін став заручником власної політики, спрямованої на відновлення "супердержави", яка неможлива без України у створюваному ним Євразійському союзі.

Таку думку висловив колишній президент Польщі Александр Кваснєвський в опублікованому сьогодні інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza, передає УНІАН.

"Санкції не змінюють політику, вони є тягарем, можуть ускладнювати (ситуацію). Водночас вони не змінюють стратегічну політику Путіна, який є її творцем і став її заручником", - сказав Кваснєвський, коментуючи вплив запроваджених минулого тижня нових санкцій Заходу проти Росії за її дії в Україні.

"Його ціль - створити Євразійський союз, відбудувати Росію як супердержаву, але він не хоче - і вже не може - відмовитись від України", - зауважив Кваснєвський.

За його словами, російська влада розраховує на те, що завдяки дестабілізації ситуації в Україні, пропаганді, тиску і грошам зможе повернути її під свій вплив, однак цьому можуть завадити самі українці.

"Такого високого рівня антиросійських настроїв, який є зараз в Україні, ніколи не було. Може виявитись, що навіть доведені до економічного краху українці скажуть: наша гідність та суверенність коштує більше, ніж домовленості з Путіним", - сказав екс-президент Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.