МЗС РФ: генсек НАТО намагається, але не дотягує до войовничої русофобії

Понеділок, 17 листопада 2014, 16:38

НАТО не помічає "послідовних зусиль Росії з урегулювання кризи" в Україні, вважає заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Марія Захарова.

Як повідомляє сайт МЗС РФ, так вона прокоментувала висловлювання генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга з російської проблематики.

"Хоча заяви нового генсека альянсу не дотягують до войовничої русофобії Андерса Фога Расмуссена, його лаври явно не дають спокою Столтенбергу", - заявила Захарова.

Як повідомляла "Європейська правда", в минулу п'ятницю генсек НАТО зробив ряд жорстких заяв з приводу підвищеної активності російських ВПС. "Президент Путін явно не дотримався домовленості про перемир'я і знову порушив цілісність України... Путінські бомбардувальники літають без транспортних кодів, не відповідають на запити контролерів повітряного руху", - заявляв він.

Захарова відповіла, що у своїх публічних висловлюваннях Столтенберг керується, насамперед, установками та директивами, які відображають консолідовану думку всіх 28 країн-членів НАТО.

За її словами, в альянсі не прагнуть до конструктивного обговорення проблем, що загострилися, воліючи розкручувати маховик антиросійських настроїв з метою виправдання планів зміцнення оборонного потенціалу блоку і нарощування військової присутності НАТО поблизу кордонів Росії, створюють серйозні ризики для безпеки в євроатлантичному регіоні.

Російська чиновниця заявила, що НАТО навмисно воліють не помічати послідовні зусилля Росії щодо стабілізації ситуації в Україні, а також погіршення соціально-економічної ситуації на Південному Сході цієї країни та фактичну блокаду регіону з боку київської влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.