У ЄС немає права на гнучкість з РФ, вона сприймає це як слабкість – Лінкявічюс

Середа, 19 листопада 2014, 10:04

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що Захід має відійти від політики гнучкості в політичному діалозі з РФ.

Про це міністр заявив в інтерв’ю телекомпанії CNN, яке транслювалося минулої ночі.

Він також піддав критиці санкційні рішення Євросоюзу через те, що санкції нерідко лишаються декларативними.

"Ми дійсно не робимо достатньо зусиль. Ми рухаємося надто повільно і навіть іноді втрачаємо нашу ціль через те, що більша частина людей у санкційному списку не мають жодного відношення до процесу ухвалення  рішення в Росії", - заявив політик.

Як відомо, низка країн ЄС, на чолі з Німечиною, протягом багатьох років сповідували політику "залучення Росії" до діалогу та до демократичних цінностей.

Лінкявічюс переконаний, що така політика зазнала провалу і настав час від неї відмовитися.

"Жодні зусилля із залучення Росії не дали успіху. Було більше сотні різних спроб залучити Росію, ми намагалися спілкуватися з нею та бути дружніми в очікуванні, що вона робитиме те саме. Але я боюсь, що це – не той випадок (коли можна очікувати на успіх)", - підкреслив він.

Глава МЗС Литви закликав західних лідерів змінити підхід до діалогу з Кремлем і припинити політику гнучкості як не результативну.

"Я не кажу, що нам потрібно бути агресивними, але принаймні давайте будемо послідовними. Якщо ми будемо пробувати появляти гнучкість, російська сторона сприйматиме це як слабкість і вважатиме, що це – дозвіл діяти так, як вона вважає за потрібне", - наголосив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.