Справи щодо податкових мінімізаторів можливі у низці країн ЄС

Середа, 19 листопада 2014, 16:27

Розслідування за підозрою в співучасті в ухиленні від податків можуть бути проведені у Великій Британії, Бельгії, на Мальті і Кіпрі.

Про це повідомила єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер, пише Deutsche Welle.

Єврокомісія має намір посилити заходи проти податкових привілеїв для великих підприємств і не виключає проведення нових розслідувань за підозрою в співучасті в незаконному ухилянні від сплати податків.

Попередник Вестагер на посаді в Єврокомісії Хоакін Альмунія порушив чотири справи про співучасть у податкових злочинах. Тоді звинувачення торкнулися Люксембурга, Нідерландів та Ірландії.

Вестагер не виключила нових процесів у цих країнах і заявила, що розслідування можуть бути проведені також у Великій Британії, Бельгії, на Мальті і Кіпрі. Цим чотирьом країнам, як повідомила єврокомісар, вже направлені запити щодо деяких компаній.

Нагадаємо, Єврокомісія обіцяла провести незалежне розслідування звинувачень на адресу Люксембургу щодо підтримки ухиляння фірм від сплати податків.

Причиною цього стала інформація про те, що німецькі та міжнародні концерни за підтримки Люксембургу ухилялися від сплати податків на мільярдні суми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.