Юнкер заперечив свою причетність до податкового скандалу у Люксембурзі

Середа, 12 листопада 2014, 18:50

Голова Єврокомісії, люксембуржець Жан-Клод Юнкер заперечив свою причетність до податкового скандалу у Люксембурзі.

Таку заяву Юнкер зробив на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє Euronews.

У відповідь на звинувачення Міжнародного консорціуму журналістів, що Люксембург має таємні домовленості щодо податків із великими корпораціями, Юнкер відрповів, що така практика оподаткування відповідає національному законодавству Люксембургу.

Однак він визнав, що при збиранні податків бували і деякі відхилення. "Я маю політичну відповідальність за те, що сталося в кожному куточку цієї країни. Якщо конкретні заходи, вжиті адміністрацією, призводять до нестягування податків, то я про це пошкодував би",- заявив керівник Єврокомісії.

Як раніше повідомляла Європравда, у Єврокомісії обіцяли провести незалежне розслідування звинувачень на адресу Люксембургу щодо підтримки ухиляння фірм від сплати податків. При  цьому постало питання як може Жан-Клод Юнкер бути головою Єврокомісії, яка розслідує податкові махінації в країні, в якій від був прем’єром.

Нагадаємо, що 59-річний Юнкер майже 20 років займав пости прем‘єр-міністра й міністра фінансів Люксембургу. Впродовж цього часу 340 міжнародних компаній через податкові угоди з люксембурзькою владою уникали сплати податків. Звинувачення щодо участі Юнкера в цих махінаціях прозвучали в той час, коли він тільки розпочав керувати Єврокомісією. До того ж Юнкер збирається цими вихідними на саміт Великої двадцятки, де говоритимуть про боротьбу з ухилянням від сплати податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.