Лінкявічюс: Захід "пробачив" Росії Грузію, тепер має війну в Україні

Середа, 19 листопада 2014, 16:59

Війна в Україні є також наслідком не засвоєних Європою уроків, коли після війни в Грузії 2008 року вона невдовзі повернулася до номального діалогу з Росією.

Про це сказав на засіданні Сейму міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє видання Delfi.lt.

"Ситуація в Україні симптоматична. Те, що там відбувається, пов'язано не тільки з нею - це пов'язано і з нами. Після 2008-го, після війни на Кавказі… через пару місяців ми повернулися до нормальних економічних відносин (з РФ. - Ред.), тому що це важливо для економіки, для бізнесу", - сказав міністр.

Він стверджував, що зовсім не здивований діями Росії проти України, бо Захід не вимагав суворого дотримання своїх вимог Москві після війни на Кавказі.

"Давайте будемо послідовні, для початку давайте поважати свої власні рішення, тоді можна буде очікувати, що наші рішення поважатимуть й інші", - вважає Лінкявічюс.

Дії Росії в Україні, за його словами, - це повторення грузинського сценарію.

"Чому вони не повинні повторювати той самий сценарій? Очевидно, що вони робитимуть те саме, якщо їхня політика - експансія", - сказав глава МЗС Литви.

Нагадаємо, Лінкявічюс заявляв, що Захід має відійти від політики гнучкості в політичному діалозі з РФ.

Крім того, він виступає за введення санкцій щодо представників Кремля, оскільки саме вони відповідальні за прийняття рішень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.