Форум Східного партнерства просить заборонити в’їзд в ЄС топ-менеджменту росТБ

П'ятниця, 21 листопада 2014, 17:59

Форум громадянського суспільства Східного партнерства  звернувся до керівництва ЄС щодо заборони в’їзду до Євросоюзу керівників російських державних телеканалів через ведення ними системної антиукраїнської пропаганди.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Батумі, де проходить засідання форуму.

Форум переважною більшістю голосів ухвалив жорстку резолюцію "Про медіавійну, яку проводить Російська Федерація". Голосів проти не було, декілька учасників утрималися.

Документ констатує "приголомшливу присутність російської пропаганди на українських телеканалах, в друкованих та онлайн-ЗМІ", а також "фільмів, де актори демонструють неповагу до української нації та гідність громадян".

Форум привітав рішення Нацради з телерадіомовлення про заборону трансляції таких фільмів.

"Нині Росія веде "гібридну війну" не лише проти України та країн Східного партнерства, але також проти ЄС, США та Західної цивілізації в цілому", - йдеться в ухваленій резолюції. Також зазначено, що відповідальними за системне поширення пропаганди на російських телеканалах є редакційне керівництво  цих телеканалів.

"Батумський форум закликає Єврокомісію вивчити можливість можливість накладання санкцій та заборони в’їзду в ЄС ключовим особам російських мовників, які контролюються владою.

Цей список включає генеральних директорів російського першого та другого каналів, гендиректора НТВ, а також власника Lifenews та головного редактора Russia Today.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: