Нова Зеландія без розголосу приєдналася до санкцій проти Росії - ЗМІ

Четвер, 27 листопада 2014, 09:20

Нова Зеландія негласно приєдналася до антиросійських санкцій у фінансовій сфері.

Про це пише газета "Комерсант".

За даними видання, місцеві банки слідом за австралійськими закрили кореспондентські рахунки низки російських держбанків з списку санкцій, у тому числі Газпромбанку і Внєшекономбанку, які тепер змушені проводити клієнтські розрахунки в австралійських і новозеландських доларах через посередників.

Джерело видання розповіло, що вони відчувають складності на австралійському та новозеландському ринках.

"Серйозно посилені вимоги до чистоти операцій, а в ряді випадків контрагенти і зовсім закрили коррахунки російських фінансових інститутів. Наші банки тепер змушені проводити операції з валютами цих країн через посередників", - пояснив співрозмовник видання.

Проблеми, за його словами, виникли ще влітку, коли уряд Австралії розширив санкції (зараз в чорних списках 113 росіян і 32 юрособи).

"Ще гірша ситуація стала восени після чергової хвилі санкцій, коли, зокрема, був обмежений доступ держбанків на австралійський ринок капіталу", - додав співрозмовник, зазначивши, що аналогічні заходи прийняли і банки з Нової Зеландії, яка офіційно до санкцій не приєднувалася.

Нагадаємо, 12 вересня "Офiцiйний журнал ЄС" опублікував нові санкції проти Росії, якими посилювалися обмеження доступу до ринку капіталів ЄС для низки російських банків.

Економічна правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.