Вулицями Британії проїхали платформи з опудалами Путіна

ФОТО. Оновлено
Четвер, 6 листопада 2014, 12:05

У Великій Британії в ніч Гая Фокса вулицями проїхалася платформа з опудалом Володимира Путіна.

Про це повідомляє 3News.

Як зазначається, найбільше святкування традиційно відбулося у місті Льюіс на півдні Великої Британії, де вулицями провезли опудало президента РФ Володимира Путіна, що сидить на танку.

Платформа з опудалом Путіна

Окрім того, вулицями міста також провезли платформу з Путіним, що стоїть на уламках збитого проросійськими сепаратистами малайзійського літака зі зброєю в руках.

Путін на уламках літака (фото з Twitter Tom Parfitt)

У британському місті Еденбріджі громадяни виставили опудало колишнього президента Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу.

Водночас у Лондоні декілька сотень протестувальників у масках із зображенням Гая Фокса вийшли на вулиці, аби пройти до парламенту та Букінгемського палацу.

Коли дорогу до будівлі парламенту мітингарям перекрили полісмени, в їхній бік полетіли коктейлі Молотова і почалася штовханина.

Близько опівночі десять осіб були заарештовані, у тому числі за підозрою в нападі на поліцейських, запуску феєрверків та порушенні громадського порядку, пише Daily Mail.

Минулого року в Лондоні в марші взяли участь 2500 демонстрантів, вони кидали феєрверки в Букінгемський палац. Загалом було заарештовано 15 осіб.

Сутички з поліцією

Цього року організатори планували влаштувати марш проти чинної офіційної влади.

Ніч Гая Фокса, також відома як "Ніч вогнищ" і "Ніч феєрверків" - традиційне для Великої Британії щорічне святкування (але не державне свято) у ніч на 5 листопада.

У цю ніч, п'яту після Хеллоуїна, відзначається провал Порохової змови, коли група католиків-змовників спробувала підірвати британський Парламент в ніч на 5 листопада 1605 року, під час тронної промови протестантського короля Якова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.