Вчителі Литви починають безстроковий страйк

Понеділок, 1 грудня 2014, 19:11

У вівторок в деяких навчальних закладах Литви розпочнеться безстроковий страйк, який може протривати до двох тижнів.

Про це повідомляє литовське видання Delfi.

Планується, що вчителі будуть страйкувати в 120 навчальних закладах, у деяких навчальних закладах страйк буде масовим і занять не буде. За оцінками організаторыв, страйкувати збирається 5-6 тис. педагогів.

"Це безстроковий страйк. Ми хотіли і сподівалися, що влада нас зрозуміє і не доведеться починати страйк, але оскільки ми побачили, що міністр некомпетентний і не прийняв жодних, страйк почнеться. Нам хотілося б, щоб він був якомога коротшим, але оскільки ми бачимо, як поводиться влада, я вважаю, що страйк має тривати від одного до двох тижнів", - сказав один з організаторів страйку, голова Литовської профспілки працівників освіти Андрюс Навіцкас Навіцкас.

Учасники страйку вимагають збільшити кошик учня, скоротити число учнів у школах, покращити соціальні гарантії педагогів.

Прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс сказав у свою чергу, що стосовно працівників сфери освіти, які оголосили страйк, будуть застосовуватись правові заходи.

Він також сказав, що оголошений страйк "не робить честі працівникам сфери освіти" і підкреслив, що незважаючи на скорочення числа школярів, фінансування сфери освіти не скорочується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: