В Європарламенті створено неформальну групу «Друзі європейської України»

Середа, 10 грудня 2014, 14:18

10 грудня в Європейському парламенті з ініціативи євродепутата від Литви Петраса Ауштревічуса було створено неформальну групу "Друзі європейської України".  

Про це повідомляє представництво України при ЄС.

Уже на час проведення першого засідання до групи увійшло близько 50 депутатів від 18 країн-членів ЄС, що представляють різні політичні фракції, включаючи народників, соціалістів, лібералів та консерваторів. 

В інаугураційному засіданні взяли участь народні депутати України Ірина Геращенко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Марія Іонова, Олена Сотник, Остап Семерак, Олександр Присяжнюк, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, а також представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.   

На засіданні було обрано співголів групи: з боку ЄС - Петраса Ауштревічуса, від української сторони -  Іванну Климпуш-Цинцадзе та Остапа Семерака.

Українська делегація поінформувала, що у Верховній раді також створено українську частину групи у складі понад 50 депутатів.  

Як повідомляється, на першому засіданні депутати обговорили широкий спектр питань, зокрема, можливість протидії російській пропаганді, сприяння швидкій ратифікації Угоди про асоціацію, надання Україні безвізового режиму, а також сприяння у проведенні системних реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: