У Словаччині пройшли антиурядові протести. Вимагали відставки прем’єра

Фото
Четвер, 11 грудня 2014, 08:31

У середу ввечері на одній з найбільших площ Братислави зібралися близько двох тисяч мітигувальників, які виступали проти корупції в уряді і вимагали відставки прем’єр міністра Роберта Фіцо.

Про це повідомляє словацьке видання SME.

Акція була організована представниками опозиції і профспілкою медичних сестер і спрямована головним чином проти корупції у сфері охорони здоров’я. Зокрема, раніше пройшли протести проти завищених цін на медичне обладнання для лікарень, непрозорих держзакупівель за відсутності конкурсу, проти високих цін на харчування в лікарнях.

"Пане прем'єр-міністр, не чекайте "завтра" у боротьбі з корупцією. Ми очікуємо, що ви зробите для цього все. Якщо ні, йдіть у відставку" - зазначила очільниця асоціації медичних сестер Словаччини Моніка Кавецка.

При цьому натовп скандував "Фіцо у відставку!", "Ганьба".

Фото SME 

Разом з тим серед протестувальників були помічені особи, які тримали в руках транспаранти зі словами "Словаки хочуть змін, а не Майдану". Як повідомляє видання Novinky, вони звинуватили представників опозиції в тому, що їм нібито платить посольство США, а самі вони хочуть повторення у Словаччині київського Майдану.

Організатори мітингу пообіцяли продовжити акції протесту з перервою на Різдво. Вони мають намір протестувати доки їх вимоги з викорінення корупції в сфері закупівель, розлідування наявних фактів корупційних злочинів, відставки винних не будуть виконані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.