Словаччина не блокуватиме нові санкції проти РФ - президент

П'ятниця, 14 листопада 2014, 08:30

Словаччина підтримає рішення Євросоюзу щодо запровадження чергових санкцій проти Росії у разі, якщо такі заходи підтримають інші країни ЄС.

Про це заявив президент Словаччини Андрей Кіска в коментарі Financial Times.

"Якщо діалог не спрацьовує, треба щось робити. Ми не можемо дотримуватися дипломатичних промов, немов нічого не відбувається", - сказав він.

"Ніхто не любить санкцій. Але іншого шляху немає. І ми повинні показати Путіну, що вживаємо заходів проти його агресії", - додав Кіска.

На його думку, Братислава повинна однією з перших діяти на підтримку малих країн, яким загрожують великі.

"Я сподіваюся, що пан Путін розуміє, що ми у Європейському союзі, і ми повинні впроваджувати санкції, ми повинні подати руку і допомогти, якщо будь-яка невелика країна окупована великою", - наголосив президент Словаччини.

Водночас міністр фінансів Словаччини Петер Казімір відзначає, що у нього та прем´єр-міністра Роберта Фіцо є застереження щодо запровадження нових санкцій проти РФ через їхні наслідки для економіки країни.

Коментуючи позицію Фіцо, Кіска підкреслив, що Словаччина погодилася на усі санкції проти Росії.

"Я думаю, що коли хтось погоджується на санкції, потім також у своїх виступах він повинен сказати, що погоджується з ними і підтримує їх", - наголосив президент Словаччини.

Нагадаємо, напередодні запровадження ЄС нових обмежень проти РФ у вересні Фіцо також не підтримував такий крок, проте зрештою Словаччина надала свій голос.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.