Європейське бюро ВООЗ знайшло шлях заблокувати кримські порти - активіст

П'ятниця, 12 грудня 2014, 12:01

Європейське бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) знайшло спосіб заблокувати кримські порти, які не потрапили під санкції ЄС.

Про це пише активіст Майдану закордонних справ Андрій Клименко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

В коментарі Європейській правді він додав, що "таке рішення  ще більше вплине на політику морських страхових компаній, які взагалі відмовляться страхувати рейси в Крим".

Клименко повідомляє, що ВООЗ офіційним листом поінформувало про виключення портів Керчі, Севастополя, Феодосії, Ялти та Євпаторії з переліку уповноважених портів міжнародних медико-санітарних правил.

"Таким чином, всі документи морських суден - медичні документи (санітарні свідоцтва, свідоцтва про звільнення судна від санітарного контролю, свідоцтва про проходження судном санітарного контролю), які оформляються санітарно-карантинними відділами портів Євпаторія, Севастополь, Ялта, Феодосія, Керч, після 15 травня 2014 року вважаються недійсними та підлягають вилученню", - відзначає він.

На практиці це означатиме, що пароплав, який зайшов в окупований РФ Крим, не приймуть за цією ознакою в наступному порту іншої країни, оскільки він не матиме легітимної медико-санітарної довідки з попереднього порту, пише активіст.

Водночас, варто зазначити, що наразі незрозуміло, чи може корабель зайти з Криму в російський порт та поновити таким чином  "чистоту" санітарної книжки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз забороняє своїм судновласникам заходити тільки в два з семи портів, розташованих в анексованому Росією Криму.

Зокрема, санкції ЄС поширюються лише на Севастопольський морський торговельний порт, Керченський морський торговельний порт і Керченську поромну переправу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.