Акт Конгресу не вплине на політику США щодо постачання зброї Україні - Держдеп

Субота, 13 грудня 2014, 13:15

Ухвалений Конгресом США акт  не вплине на політику країни щодо постачання зброї Україні.

Про це заявила представник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні.

"Нічого не змінилося у цьому відношенні",  -сказала вона у відповідь на питання про постачання протитанкової зброї Україні.

"У центрі нашої уваги з самого початку цієї кризи була підтримка України і сприяння дипломатичному рішенню з повагою до суверенітету і територіальної цілісності України",  - наголосила Псакі.

Вона нагадала, що США приділяли увагу питанню різнобічної допомоги, у тому числі наданню Україні 118 млн доларів для забезпечення безпеки.

Допомога, зокрема, включала передачу бронежилетів, шоломів, транспорту, тепловізорів, комунікаційних засобів та іншого обладнання.

"І ця допомога також включає в себе консультування та навчання", - відзначила Псакі.

"Ситуація, звичайно, залишається нестійкою, і ми як і раніше дуже стурбовані ситуацією на землі, і ми продовжуємо оцінювати як можна підтримати Україну. Отже, ми завжди оцінюємо наші можливості, але нічого не змінилося щодо нашої налаштованості надавати ту допомогу, яку ми вже забезпечували", - підкреслила представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США ухвалив законопроект "Акт Підтримки свободи в Україні", який передбачає надання Україні озброєння та статусу союзника поза НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.