ЄС виділив понад 7 млн євро для допомоги ще 20 тис. біженців

Понеділок, 15 грудня 2014, 14:47

Міжнародна організація з міграції за фінансування ЄС у розмірі понад 7 млн євро розширить свою допомогу на ще близько 20 тис. вимушених переселенців з Криму та Донбасу.

Про це йдеться у повідомленні організації.

Гуманітарна допомога надаватиметься завдяки фінансуванню від ЄС, який виділив на це 6,5 млн євро, та Німеччини, яка надає 680 тис. євро.

Разові грошові виплати будуть надані понад 5300 родинам та окремим людям із особливими потребами на Харківщині. Це пояснюється тим, що ця область межує з Донбасом і наразі розмістила близько чверті від усіх вимушених переселенців.

Ця програма фінансується Бюро ЄС із гуманітарної допомоги та громадянського захисту .

"Грошова допомога є найефективнішою в такій ситуації, вона дозволяє гідно прийти на поміч вразливим родинам та дає їм можливість покрити такі потреби, як плата за житло, придбання теплого одягу, ліків та інших необхідних речей", – зазначив голова представництва бюро в Україні Мамар Мерзук.

Крім того, міжнародна організація з міграції відкриє офіс у Харкові.

З початку конфлікту майже 8 тис. переселенців отримали від організації теплі речі, взуття, ковдри, засоби побуту та гігієни, придбані на кошти ООН, Сполучених Штатів, Норвегії та Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: