Реакція ОБСЄ на ситуацію в Криму і Донбасі недостатньо ефективна - МЗС

Вівторок, 2 грудня 2014, 17:08

Україна незадоволена ефективністю реакції Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на ситуацію в Криму та на Донбасі й сподівається на реформування організації.

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми констатуємо недостатню ефективність реакції ОБСЄ на виклики і загрози, які виникли внаслідок військової російської окупації Криму та ведення гібридної війни проти нашої держави", - сказав він.

У той же час, за його словами, при всіх недоліках і зауваженнях до ОБСЄ в контексті пошуку шляхів мирного врегулювання ситуації на сході України, ця організація залишається важливою для України з огляду на її унікальний мандат.

Перебийніс повідомив, що тема російської агресії проти України, а також адекватність відповіді ОБСЄ на ці події розглядатимуть 4-5 грудня на 21-му міністерському засіданні ОБСЄ в Базелі (Швейцарія). Україну на цьому засіданні представлятиме глава МЗС Павло Клімкін.

"Враховуючи консенсусний характер діяльності ОБСЄ, ми не очікуємо за підсумками засідання рішень, які дали б відповіді на зазначені питання. В той же час ми очікуємо, що під час дискусії міністри дадуть об'єктивну і відверту оцінку агресії Російської Федерації проти України і ефективності ОБСЄ у протидії цій агресії", - сказав він.

В Україні виходять з необхідності здійснення змін в ОБСЄ з метою забезпечення можливостей її реагування на нові виклики і загрози. 

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявляв, що ОБСЄ поки не пройшла випробовування Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.