Вірменія з 2 січня стане членом Євразійського економічного союзу – Кремль

Понеділок, 22 грудня 2014, 16:43

Вірменія стане повноправним членом Євразійського економічного союзу Росії, Білорусі й Казахстану з 2 січня 2015 року, Киргизія не раніше 1 травня 2015 року.

Про це йдеться в матеріалах прес-служби президента РФ до завтрашнього засідання в Москві Вищої Євразійської економічної ради - головного органу  створюваного з 1 січня 2015 р. Євразійського економічного союзу, передає УНІАН.

"Президенти Росії, Білорусі, Казахстану і Вірменії оголосять про завершення процедур ратифікації Договору про приєднання Республіки Вірменія до Євразійського економічного союзу від 10 жовтня цього року (Єреван - 4 грудня, Москва - 17 грудня, Мінськ - 19 грудня, Астана розраховує завершити ратифікацію до 23 грудня). Вірменія стане повноправним членом вже наступного дня після запуску Євразійського економічного союзу (2 січня 2015 року)", - говориться в повідомленні.

Крім цього, повідомляється, що на саміті відбудеться підписання договору про приєднання Киргизії до договору про Євразійський економічний союз. Киргизія стане другою після Вірменії державою, яка приєднається до діяльності Союзу.

"Для цього Бішкеком виконана масштабна робота з приведення національного законодавства відповідно до нормативної бази ЄАЕС - реалізована велика частина заходів, передбачених "дорожніми картами" щодо приєднання Киргизії до Митного союзу і Єдиного економічного простору", - відзначають у прес-службі Кремля.

Очікується, що договір про приєднання Киргизії набуде чинності після виконання зазначених протоколів і ратифікації самого договору (орієнтовно - до 1 травня 2015 р.).

При цьому представники Киргизії братимуть участь в роботі Ради Євразійської економічної комісії та колегії Євразійської економічної комісії вже з 1 січня 2015 р.

Нагадаємо, договір про Євразійський економічний союз було підписано президентами Росії, Білорусі й Казахстану 29 травня 2014 року в Астані.

4 грудня парламент Вірменії ратифікував договір про приєднання держави до Євразійського економічного союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: