Вірменія відновлює переговори щодо нової угоди з ЄС

Середа, 24 грудня 2014, 11:38

Вірменія відновлює переговори про нову угоду з Євросоюзом, в якій були б максимально збережені положення угоди про асоціацію, які не суперечать членству країни в Євразійському економічному союзі.

Про це заявив перший заступник міністра економіки Вірменії Гарегін Мелконян повідомляє вірменська служба Радіо Свобода.

 "Вірменія відновлює переговори навколо підписання нової угоди з Євросоюзом, в якій будуть максимально збережені всі ті норми Угоди про асоціацію, які тільки можливі і які не суперечать членству Вірменії в ЄАЕС", - сказав він.

За його словами, вже визначені ті основні напрямки, за якими Вірменія буде поглиблювати зв'язки з державами-членами Євросоюзу.

"Після прояснення сфер співробітництва з Євразійським економічним союзом для Вірменії стало можливо врегулювати зв'язки і з Євросоюзом, що повинно привести до створення нового правового формату співпраці Вірменія-ЄС", - сказав Мелконян.

Співпраця з ЄС буде будуватися в сферах торговельних відносин, захисту конкуренції, права інтелектуальної власності, технічних регламентів, безпеки продуктів харчування.

"Паралельно з цим МЗС обговорює також політичний блок угоди. Якщо роботи будуть йти ефективно, Вірменія в найближчому майбутньому підпише нову угоду з ЄС" - зазначив Мелконян.

Нагадаємо, планувалося, що Вірменія підпише УА з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року, але за два місяці до цього Вірменія заявила про свої наміри вступити до Митного союзу. У жовтні 2014 року країні підписала договір про приєднання до Євразійського економічного союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.