Президент закликає німців не дискримінувати мігрантів

Середа, 24 грудня 2014, 16:39

Президент Німеччини Йоахім Гаук закликав німців вітати з розпростертими обіймами сотні тисяч людей, що рятуються від війни, і відкинути антиіммігрантський популізм.

Про це йдеться в щорічному різдвяному привітанні президента, яке транслюватиметься у четвер, повідомляє Reuters.

Зокрема, Гаук висловив подяку та похвалив своїх співвітчизників, які надали притулок та підтримали близько 200 000 новоприбулих біженців цього року, й опосередковано атакував новий антимігрантський рух.

"Для мене той факт, що ми зі співчуттям ставимося до страждань навколо нас, що переважна більшість з нас не поділяє погляди тих, хто хоче ізолювати Німеччину, це дійсно добрий урок в цьому році", - відзначив президент.

"Ми знаємо, що страхи завжди будуть супроводжувати нас. Але ми також знаємо, що на практиці те, що ми називаємо людяністю є воістину величезним потенціалом людства", - наголосив Гаук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 17 тис. німців взяли участь у найбільшій антимігрантській акції в німецькому місті Дрездені.

Це був вже десятий мітинг в серії подібних акцій, організованих організацією "Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу" PEGIDA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: