Активістка Femen лишається у в’язниці Ватикану

Субота, 27 грудня 2014, 10:59

Активістка групи Femen, українка Яна Жданова лишається у в’язниці Ватикану, де її мають судити за прорушення громадського порядку і образу релігійних почуттів вірян.

Про це повідомляє Reuters.

Представник Ватикану отець Федеріко Ломбарді 26 грудня заявив, що українська громадянка Яна Жданова перебуває під вартою, потім вона має бути допитана суддею Ватикану.

Він сказав, що її звинувачують в дискредитації релігії, непристойних актах у громадських місцях та крадіжці. Він сказав, що її дії "образили релігійні почуття багатьох людей".

Нагадаємо, на католицьке Різдво активістка Femen влаштувала акцію на площі Святого Петра у Ватикані. Зокрема, на знак протесту проти позиції церкви з питань абортів і цивільних шлюбів жінка залізла на імпровізовані ясла, забрала фігурку немовляти.

На грудях активістки було написано чорним маркером "God is woman" ("Бог - це жінка").

Британське видання The Guardian зазначає, що Ватикан рідко залишає порушників спокою у себе під вартою, надаючи перевагу видворяти їх за свої межі, щоб там з ними розбиралися італійські суди.

Наразі у в'язниці Ватикану перебуває і італійський бізнесмен Марчелло ді Фініціо, який здерся на купол базиліки Святого Петра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: