Польща обіцяє підтримувати партнерство між Україною та НАТО

Неділя, 28 грудня 2014, 10:35

Польща підтримуватиме партнерство між Україною та НАТО.

Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк після розмови з главою Міноборони України Степаном Полтораком, передає "Польське радіо".

У зв’язку з відмовою України від позаблокового статусу, він запевнив, що "Польща буде на форумі НАТО підтримувати партнерство з Україною".

"Це рішення (про відміну позаблокового статусу - Ред.)  української влади зрозуміле. Оскільки, виявилося, що статус позаблокової держави не запевнив Україні безпеки та інтегральності, нічого дивного, що Україна шукатиме нових можливостей", - зауважив Сємоняк.

"Незалежно від шляху, який вона обере, здається, що це рішення має контекст проєвропейських та пронатівських прагнень, воно не повинно викликати емоцій, і є зрозумілим", - додав він.

Окрім того, за словами глави Міноборони Польщі, вже на початку наступного року буде готове технічне порозуміння щодо створення польсько-литовсько-української бригади.

Нагадаємо, раніше Сємоняк заявив, що по виконанню стандартів НАТО і за згоди громадян Україна буде членом альянсу і Європейського союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: