Греція відмовляється виконувати умови кредиторів

Середа, 3 грудня 2014, 11:48

Прем'єр-міністр Греції пообіцяв, що уряд не виконуватиме вимоги міжнародних кредиторів щодо скорочення бюджетних видатків.

Про це він заявив під час виступу в Афінах у вівторо, пише Bloomberg.

Як підреслив Самарас, Греція не виконуватиме умови "трійки" кредиторів (Єврокомісія, Європейський цетральний банк та Міжнародний валютний фонд), оскільки вже довела свою спроможність досягнути бюджетих цілей.

Як зазначається, Греція і її кредитори поки не змогли досягти угоди щодо фінального раунду заходів, необхідних для видачі країні останнього траншу кредитів з програми допомоги, що становить близько 7 млрд євро.

Як повідомляють джерела, ймовірно, потрібен буде ще один ряд переговорів між урядом Греції та "трійкою", перш ніж кредитори вернуться в Афіни для оцінки економіки.

"Деякі вимоги були висунуті, які включають в себе підвищення податків і скорочення доходів,  ми їх відкинули. Я кажу вам це прямо", - заявив Самарас.

Як зазначають джерела, ознайомлені з ходом  переговорів, представники "трійки" вимагають від Греції додатково скоротити бюджетні видатки на 2,5 млрд євро наступного року.

Проте Греція з цим не погоджується.

"Те ж саме трапилося в 2013 році, ми виявилися правими; те ж саме сталося і в 2014 році, і ми також були праві. Наш бюджет буде приносити результати, які задовольняють фінансові цілі, або навіть кращі", - наголосив грецький прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Греція не погодила бюджет з "трійкою" кредиторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: